Ekonomiuppdatering för 2023

Nu har SRF:s ekonomiska bestämmelser (EB) uppdaterats för 2023.

Dessa kan du hitta här (länk till EB 2023). Nedan kan du läsa om viktiga förändringar.

Från förbundet vill dela med oss av några spännande nyheter som rör vår gemenskap och ekonomi.

Vi förstår att dagens samhälle kan vara utmanande och föränderligt, och även vi på förbundet påverkas. Vi ser ökade kostnaderna för våra landslag och hängivna domare, vilket gör att vi behöver göra justeringar av EB för att bibehålla en långsiktigt hållbar ekonomi för oss alla och dessutom har få justeringar av de ekonomiska bestämmelserna gjorts under de senaste 5 åren.

I ljuset av detta har förbundsstyrelsen noga övervägt och med stor omtanke beslutat att justera priserna i EB för 2023. Det gör vi för att möjliggöra fortsatt framgång och utveckling inom vår älskade sport. Det nya EB 2023 började gälla från och med måndagen den 31:a juli 2023.

De fasta avgifterna som licenser, medlemskap och anmälningsavgifter kommer att faktureras inom kort och retroaktivt. Som förbund vill att ni som medlemmar ska känna er trygga och uppdaterade i alla ekonomiska förändringar inom förbundet.

På den efterlängtade föreningskonferensen i november 2023 kommer förbundets styrelse att även presentera EB 2024. Ni kan förvänta er ytterligare indexhöjningar, då vi som förbund strävar efter att se till att vi håller jämna steg med de utmaningarna vi står inför. Höjningarna i år är väldigt blygsam och vi som förbund är fullt medvetna om att EB 2023 kommer ut väldigt sent, vilket är en av anledningarna till de blygsamma höjningarna.

Vi vill jobba för en bättre framförhållning inför 2024 års säsong, och vi ber er alla om era värdefulla insikter och åsikter för att ta detta framåt, genom att lyfta detta på föreningskonferensen i höst. Tillsammans skapar vi en starkare rugbygemenskap, där vi ser till att vår ekonomi är hållbar och robust. Vi tackar er alla för er förståelse och stöd.

Låt oss fortsätta vårda och utöva vår underbara sport med glädje och engagemang!

Förutom priserna vill vi lyfta två andra viktiga förändringar.

 

Spelarövergångar:

Dessa avgifter kommer från och med måndagen den 31/7 2023 att FAKTURERAS med 10 dagars betalvillkor.

Ni ska alltså inte betala in någon avgift spontant till ett BG-konto utan att ha fått en faktura först.

Denna förändring gör vi för att bättre få kontroll och tydligare rutiner.

Krafttag gällande EB:

Vi har dessa ekonomiska bestämmelser av en anledning och styrelsen avser att följa EB mer stringent.

Vi har tidigare varit generösa och släppt många straffavgifter och andra avgifter. Vi hoppas på er förståelse även här, för att på sikt tillåta oss att skapa en tydlig struktur där alla vet vad som gäller.

 

Varmt lycka till i slutspelsfasen på den här säsongen, så hoppas vi från förbundet att få träffa så många som möjligt av er på föreningskonferensen den 11-12 november.

 

Hälsningar, Förbundsstyrelsen