Player Development Program

Stort intresse för Svenska rugbyförbundets PDP

Svenska Rugbyförbundet är stolt över att meddela det enorma intresset för vårt nylanserade Player Development Program (PDP). Med 189 anmälda deltagare, har PDP redan visat sig vara en eftertraktad satsning inom svensk rugby och ett tydligt tecken på spelarnas vilja att utvecklas och nå nya höjder inom rugby.

PDP är ett ambitiöst initiativ som syftar till att främja och utveckla rugbytalanger i Sverige. Programmet är öppet för spelare mellan 16-23 år och fokuserar på att utveckla deras färdigheter både på och utanför planen. Genom detta program strävar vi efter att skapa en hållbar utbildningsplattform som stimulerar tillväxt och engagemang i både ungdoms- och seniorrugby.

PDP kommer att starta med träffar den 11 februari på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum i Bosön och den 17 februari på Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Alla som registrerat sig och uppfyller ålderskraven kommer att kunna delta i dessa träffar. Dessa första sessioner kommer att inkludera grundläggande tester för att etablera en base line för spelarnas utveckling.

Vi ser fram emot att på olika sätt arbeta med dessa talangfulla spelare, både inom PDP och inom andra kommande satsningar för de under 16 år, och är övertygade om att dessa satsningar kommer att bidra till en starkare och mer konkurrenskraftig framtid för rugby i Sverige.

Mer information om PDP och framtida utvecklingsmöjligheter kommer att publiceras löpande på hemsidan och i våra sociala kanaler, så se till att följa oss där.

Stort tack till alla som har anmält sig och visat sitt stöd. Tillsammans bygger vi en ännu ljusare framtid för svensk rugby!