Nu presenterar vi slutgiltiga EB 2024!

I stora drag är det samma siffror som presenterades på föreningskonferensen i höstas. Några få justeringar har gjorts utifrån de önskemål som framkom på föreningskonferensen.

Vi har även fått in en del frågor om licensavgifter och en vädjan om att tydliggöra detta. I den här EB:n har vi försökt att vara så tydliga som möjligt när det handlar om hur licensavgifterna räknas. Vi vill även här försöka förklara detta så att det inte blir några tveksamheter under året.

  • De föreningar som anmäler sig till seriespel betalar en laglicens.
  • De föreningar som har lag men som inte anmäler sig till seriespel betalar en klubblicens
  • De föreningar som inte har lag betalar individuella licenser.

Allt detta gäller oavsett om man har ingått i ett samarbetsavtal med en annan förening eller inte. Samarbeten mellan föreningar löser föreningarna själva. Vi fakturerar endast det vi ser i Profixio och i anmälningsformuläret för seriespel.

Exempel 1:

Lag A har anmält sig till Allsvenskan herr. De betalar 13 200 kr i licensavgift

Lag B har ett lag men laget anmäler sig inte officiellt till seriespel. De har 45 seniorspelare och betalar 8100 kr.

Lag A och B ingår i ett samarbetsavtal där lag A lånar in spelare från lag B till Allsvenskan herr. SRF har inget med det att göra rent licensmässigt. SRF ser bara att Lag A anmält sig till Allsvenskan herr och Lag B har lag och massa spelare men är inte anmälda seriespel och fakturerar därefter.

Exempel 2: 

Lag X har anmält sig till Damallsvenskan. De betalar 11 000 kr i licensavgift.

Lag Y har inget lag alls men har ändå 8 st damspelare (senior) i föreningen. De betalar 330 kr*10 = 3300 kr i licensavgift.

Lag X och Y ingår i ett samarbetsavtal där lag X lånar spelare från lag Y. SRF ser bara att Lag X anmält sig till allsvenskan och Lag Y inte anmält sig någonstans och tittar i Profixio hur många seniordamspelare som fanns registrerade där per 31/12 2023 och fakturerar därefter.

Vi vill även passa på att påminna om att vi framöver kommer att bli tuffare i att följa EB och fakturera de avgifter vi tagit fram. Detta arbetet påbörjades i höstas och kommer alltså att bli än mer konsekvent enligt det som står i EB. I samma veva kan vi påminna om att SRF kommer att fakturera avgifter så ingen förening behöver själva gå in och betala något separat utan att först ha fått en faktura.

Hoppas ni alla har fått en bra start på året och är laddade inför kommande säsong. Vi har redan sett en hel del lag som anmält sig till säsongens serier, superkul!